View Single Post
Eski 16-09-2013, 14:52   #844
atayum
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-12-2007
Red face

Merhaba Abilerim demek istiyorum çünkü büyük ihtimalle bu mesaja cevap verenler benden büyük olacaklar,(yaşım 31)

Çok kısa ve basit bir sorum var;
(ama öncesinde biraz açıklama) ceviz yetiştiriciliğine başlamayı düşündüm ve destek ve teşvik için gerekli bütün prosedürleri Ankara orman genel müdürlüğünden aldım fakat bana kafi gelmedi. Memleketim Ankara fakat şu anda Bursa'da ikamet ediyorum.

Çok fazla başlık takip ettim, evet gerçekten çok takip ettim, forum ahalisinin uyarılarına uymayıp zarar edenleri, 8x3,5 dikim aralığından 8x12 metreye geçenleri, orman arazisi diye kiralanan ama organize sanayi alanı ilan edildiği için onca emeği boşa giden bir gönüllü, chandler ve fernor arasında kalanları, Konya'da 1000'den fazla ağaçlık yere yanlış ağaç dikilmesi vs... gibi bir sürü mesaj okudum.

Geçen gün bir arkadaşımın üzüm bahçesine gittim ve ben orayı 20 dönüm diye tahmin ederken 8-9 dönüm bir yer çıktı ve bu büyüklükte bir yeri oluşturma ve rutin bakımı ile ilgili kafamda çoook büyük soru işaretleri belirdi. bir başlıkta bir abimizin Bursa'da 6 yaşında bahçesi olan birisini ziyaret ettiğini okudum.

Şimdi gelelim soruya: Bursa'da görebileceğim ve değerli fikirlerini alabileceğim bahçe sahipleri var mı ?

atayum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön