View Single Post
Eski 15-09-2013, 22:48   #841
arif göçmen
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
selamlar arif bey

sizi buna iten sebep nedir bilemem ama sizin gibi değerli birinin formda yazmaması bence form adına kayıptır. paylaşımın telefonla kişiye özelleşmesi diğer katılımcılar için gerçekten büyük kayıp olur.

sizden kararınızı birkez daha gözden geçirmenizi rica ediyorum..
Degerli dostum necip bey son bir şey paylaşıyorum buradan cevizle ilgilenen herkesi biraz huzursuz edeceğim ama ceviz dikenlerin ürün ve meyve kaybı olmaması için paylaşmazsam ben rahatsız olacagım, mesela chantlere daha önce franguatte tozlar diye o çeşidi sattılar ne zaman ben franguatteler erkek çiçegi 8 seneden önce açmıyor dedim şimdi ciskoyu veya fernetteyi tozlayıcı öneriyorlar,peki fernora ne tozlayıcı öneriliyor gene fernette peki fernor chantlerden 20-25 gün sonra çiçekleniyorsa fernette ya çhatleri tozlamaz **** fernoru tozlamaz bunu buradan iddia ediyorum ve bu çiçeklenme zamanını ben fotoroflarla tesbit ettim ayrıca fernorların ne kadar çiçek döktüğünü fotoğrafladım, tozlayıcı çeşitte erkek çiçek malesef dökülmüştü, maalesef fernor çiçeklendiğinde erkek çiçegin olmadıgını ve fernorların çiçeklenme tarihinde fernor agacında erkek çiçekte yoktu eger olsa idi kendi erkek çiçeğiyle tozlanır derlerdi onuda diyemezler onun için yeni ceviz dikenlerin veya yolun başında olanların bu uyarıma dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum ceviz fidanı satan arkadaşlarıda buradan uyarıyorum.Bu konuda araştırmacı arkadaşlarada bu konuya dikkat etmelerini bilhassa rica ediyorum,gerçi bazı arkadaşlar bu yazıma şimdi mazeret ararlar ama ben bunu ispat ederim aksini iddia edenlerdende ispatını isterim bunun aksini ispat edecek varsa her şartlarda her ortamda ben bunu tartışırım.Bütün ceviz üreticilerine bu stratejik önemi olan cevize emek veren herkese ceviz kadar uzun ömür saglık dolu yıllar dilerim saygılarımla

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön