View Single Post
Eski 12-09-2013, 22:39   #1416
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lektem Mesajı Göster
Yamuk büyümüş gövdeli bir difenbahyamız var. Gövdesinin düz olduğu bir noktadan kessek, suya koysak, köklenir mi? Bu şekilde saksıya diksek yaşatabilir miyiz? Bu mevsim uygun mudur bu iş için?
Ben bir süre sonra yatan dallarının tamamını keserek çeşitli büyüklükte çelikler hazırladım. Yaklaşık bir günden fazla dışarıda bekletip biraz kurumalarını bekledim. Daha sonra onları suyun içine koydum. Bu arada su içinde iken biraz bozulma olanlar oldu. Muhtemelen bakteriler nedeni ile yumuşayan çürüyen kısımları tekrar keserek çelikleri su ile yıkayıp taze su ile yeniden doldurdum. Bu işlemi üç dört defa yaptım. Bir kısmı köklendikten sonra ayrı ayrı saksılara diktim. Üst tarafta yapraklı olanlardan iki tanesini tanıdıklarıma verdim. Şu anda çeliklerden yeni yaprak çıkmasını bekliyorum. Kesmiş olduğum kök kısmının bulunduğu yerden birkaç tanesinden sıvı salgılandığı için balkona çıkarıp havalanarak üst dokunun biraz kurumasını sağladım. Şu anda onda da problem yok. Filizler patlamak üzere. Daha büyük olan da ışık biraz yetersiz geldiği için sanırım en sonunda yattı. Vaktim olduğunda ona da aynı işlemi yapacağım. Bende problem olmadı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön