Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lektem
Yoğurt makinesi (Tefal), Danone yağlı süt + AOÇ açık süt (kaynatılıp soğutuldu) ve Açkar yoğurt ile yaptığım denemenin sonucu:
Danone ile yaptığım yoğurt daha başarılı oldu. Çiftliğin çiğ sütüyle yaptığım yoğurtta hem buharlaşma neticesinde sütün miktarı çok azaldığı için gramajdan kaybettim hem de sulu bir yoğurt elde ettim. Danone ise maşallah kalıp gibi duruyor. Mayalama süresi 11 saat. 80'er gram maya koydum her ikisine de.
|
Danone ile yaptığınız yoğurdun maşallah kalıp gibi durmasını ve daha başarılı gibi görünmesinin sebebini doğal olmayışına bağlamadınız mı hiç? Ben olsam görüntüye değil doğallığa bakardım.