View Single Post
Eski 10-09-2013, 21:39   #442
tufanow
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2013
kompostculara cevap alıntıdır .

Alıntı:
Melkida Ar-Ge
Sevgili Okurlar... Bu sitede çokca yazılar yazarak, bu işi yapmak isteyenlere kendi kompostlarını kendilerinin yapmaları gerektiğini söylemeye ve anlatmaya çalıştım...Ama görüyorum ki; kompost üreticisi arkadaşlarımız hala kompost satma derdindeler.. Neden? Çünki çok karlı, mantar üretmekden ise kompost yapıp satmak... Hele misel üreticilerine diyecek yok.. Otoklavı kullanmasını bilen birde misel aşılamasını internetden youtube den öğrenen misel üreticisi olmuş çıkmış... Ben size diyeyim mi miselin maliyeti ne kadar.. 50 Kuruş/kg...
10 Ton kompostun maliyeti ne kadar biliyormusunuz; saman olursa 2.500 Tl, pamuk olursa 1.500 Tl.. Niçin bu kadar düşük bilmek istermisiniz.. 3/5 i zaten su..Pamuk da ise 4/5 i su.. İçine ekilen misel miktarı ise % 1 bile değil.. Nasıl para kazanmasın bu üretici (Kompost!) dostlarımız.. Biz eğitim vermeye başlayınca başlıyorlar ÇAMURRR atmaya.. Ulan kuldan hiç utancınız yok Allah dan korkun ve utanın be.. Bu dünyanın öbür tarafı var.. Bu kadar paragöz ve vicdansız olmanın alemi nedir.. Bir dünya umutlarını bu işe bağlamış garibanlar sizin yüzünüzden battılar, hiç mi vicdanınız sızlamadı..Bu işi ne kadar biliyorsunuz ve nerede hangi sertifika ile öğrendiniz.. Bu işin bir ilmi sertifikası var, hanginizde var bu sertifika söylermisiniz...Sizlerin yüzünden bu ülkede bilenlerle bilmeyenler birbirine karışmış durumdalar.. Bu işe nice umutlarla girmek isteyenler artık iyice şaşkına döndü.. Kime inanacağını bilmiyor, kimi arasa kompost satmak derdinle olanla muhattap oluyor... Bu güzelim sektöür öyle bir bokladınız ki cahilce ve bilinçsizce, hepinizi deşifre etsek sayfalar almaz.. Kimleri batırdınız kimleri..Bende hepsinizin kara listesi var hemde kompostlarınızın resimleri ile...Artık kendinize gelin ve MANTAR ÜRETİNİZ... Bırakın kompost işlerini.. Yok şu kuruştan veriyoruz ürünüde geriye de şu liradan alıyoruz.. Bırakın bu işleri beni asla kandıramazsınız siz ne kadar biliyorsanız ben 10 mislini biliyorum ve ilim konusunda açıkca her türlü tartışmaya açığım.. Bari bu milleti kandırmayınız ya...
Dünyada o dadar ülkede bu işi üreten var ki hiç biri zarar etmiyor ama nedense ülkemizde batan batana.. Kimsenin aklına şu soru gelmiyormu bu adamlar neden battılar diye... Ben size diyeyimmi neden battılar.. Bu girişimciler 3-5 Liraları ile bu işe girmeye çalıştıklarında fırsatçı kompostcuların kucağına düştüler ve bu kompostcuların demode ilk konuşması " sen bu işi yapamazsın, başaramazsın, bu iş o kadar kolay değil kompostunu hazır alman lazım.. Şu kadar verim verir, şu kadar ürün alırsın v.s."
Bu kadar basit bu batmaların sebebi... İnsafff arkadaş insafff... Bir de bazı kompostcular şahsıma iftira atarak bana "sen benim işletmem de çaycım bile olamazsın" gibi çirkince ifadaler kullanıyorlar... Edebim ve ahlakıma uygun olmadığı için adını vermiyorum ancak o şahıs benim tesisimde köpek bile olamaz orası kesin...
Bu işe girmek isteyen dostlarıma son kez sesleniyorum... Bizler her türlü eğitim ve desteğimizi ÜCRETSİZ veriyoruz.. Bizler kesinlikle KOMPOST satmıyoruz.. Bizler bu ülkenin bu sektörde kalkınması için çaba gösteren gerçek VATANSEVERLERİZ...

BİZLER BÜTÜN DÜNYANIN MİLLETLERİNİ DE SEVERİZ AMA KENDİ MİLLETİMİZİ HERŞEYDEN FAZLA SEVER VE DÜŞÜNÜRÜZ...

"Anlayana sivrisenek saz anlamayan ne söylesen de az...."
.................................................. ........................

tufanow Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön