View Single Post
Eski 10-09-2013, 19:47   #116
s.toprak
Ağaç Dostu

s.toprak's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdem271 Mesajı Göster
merhaba ,

ful cicegim 2 ayri dali da 1.5 metreyi geçti . Arap yaseminim 2 ayri dali da 4 metreyi geçti . beyaz hanimelim de 2-3 metre oldu hepsinin de 2.senesi doldu , hiç çiçek açmadi . gübresini suyunu veriyorum , cam balkonda batiya bakan cephede duruyor balkon cami acik hava aliyor , gunes de aliyor . sorun ne olabilir, yapraklari koyu yeşil hepsinin de ,ama hanimeli sik sik yaprak dokuyor
çiçek açmasi için hormon vs. kullanmalimiyim , yârdim rica ediyorum
Çocukluğumda bir türlü meyve vermeyen bazı ağaçları hatırlıyorum.
Demek bazı çiçekler de çiçek açmıyorlar. Benim Temmuz sonunda Ege'deki bir fidanlıktan getirttiğim hasta ve cılız yaseminim bazen günde bir, bazen bir ki gün ara ile bir çiçek açıyor. Sizin sağlıklı 2-3 metre boy atmış çiçekleriniz neden açmıyor bilemedim. "A dan Z ye Bitkiler Dünyası" sitesine göre Yaseminin yaprakları hafifi esinti istermiş. Benim yaseminim doğuya bakan ve sabah güneşi alan mutfak balkonunda. Ön cephemiz güneye bakıyor ancak mutfak ortada.Hiç bir vitamin vs vermiyorum. yukarda yazdığım sitede Yasemin bölümünde sorulara cevap veriliyor. Zayıf olan yasemini güçlendirmek için şimdi hiç bir şey yapmamamı, kışın dinlenince kendine geleceğini söylediler. Ilkbaharda iyi bakmak gerekmiş.Dilerim çiçekleriniz açarlar.

Düzenleyen s.toprak : 12-09-2013 saat 16:19 Neden: düzeltme
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön