Son güncellemenin üzerinden 2 ayı geçmiş.
O güncellemeden hemen sonraki günlerde talihsiz bir durum oldu, nasıl olduğunu anlayamadığım şekilde o dört minik sürgünden ikisi kırılıp koptular.
Bu ağacın olduğu rafa pek çıkmaz ama yine de kedimizin işi olabilir. Eşim veya eve gelen başka biri de yanlışlıkla yapmış olabilir ama aslında benim hatam. Ağacın o ucunu arkaya, diğer ağaçların arasına doğru konumlandırsam böyle bir kaza yaşanmazdı.
Kalan iki sürgünle yola devam ettim mecburen. Tam alttan çıkan sürgün önemliydi, malesef gidenlerden biri oydu.
Aksilikler bununla bitmedi, yandan çıkıp yukarı doğru uzama eğiliminde olan bu iki sürgünü telleyip aşağı eğerken iki kez kırdım.

Ardından yapıştırarak iyileşmeye bıraktım. Bu da tabii zaman kaybı yaşattı.
Ama biraz sancılı da olsa hedefime doğru önemli bir aşamayı atlatmış durumdayım. Bundan sonrası daha kolay olacak.
Dün akşam ağacı üçüncü kez telledim. Güncel görüntü bu şekilde.
delice 2 09.09.jpg
Yalnız ileride ağacı ne kadar yatırabileceğim konusunda kararsızım.
Yukarıda verdiğim hedef görsel kadar yatırmam durumunda sanırım eldeki nebari hoş bir görüntü vermeyecek. Çünkü orta kısmında doğal bir kovuk oluşmuş durumda ve altı boş. Aslında şu anki toprak seviyesinin altında ne var, tam da bilemiyorum. Sanırım bahar başında ağacı alıştırma saksısına alırken tamamen topraksızlaştırıp durumu değerlendirmem ve ona göre yatırmam gerekecek.
Şu anki tahminim aşağı yukarı bu kadar yatırabileceğim yönünde.
delice 2 09.09 yatık.jpg
Ya da farklı bir uygulamaya gidip özel yapım bir saksı ayarlayacağım. Hatta belki de uygun bir taşı saksı olarak kullanıp ağacı yatay, sanki dağ yamacından sarkarak büyümüş gibi eğimli bir şekilde dikeceğim.
Şu tarz bir saksı olabilir belki.
ER108. (Large).jpg
Bakalım. Zaman gösterecek...