Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi
Alıntı:
Biz şunu ifade ediyoruz. Ceviz çeşidimiz yüksek verimli dir.
|
Çeşit konusundaki görüşlerimi resimlerden görebildiğim kadar daha önce beyan etmiştim, Tekrar edeyim. Verimli bir cins, kendi kendini tozlayabilen bir cins. Bunlar görebildiklerim.
Alıntı:
Toprakta 2 **** 3 yaşında meyve vermeye başlıyor.
|
İki üç yaşında meyva vermesi meyvaya yatması ağacı yaşlandırmıyor mu? ağaçların ömrü konusunda bilginiz var mı?
Alıntı:
4 yaşında 40 kg **** başka bir değer tarafımızdan ifade edilmemiştir.
|
Bu değerleri biz söylemedik sitenizde vardı ve hala ifade ettiğiniz gibi 8 yaşında 150 kg diyorsunuz ve biz ifade etmedik diyorsunuz bu çelişki değil mi?
Alıntı:
Sivrihisar'da ki bahçemizde 4 yaşında 20 kg (334 adet x 0,60gr) yeşil kabuklu ceviz veren ağaçlarımız vardır. 8-10 yaşında 150 kg ve üstünü veren ağaçları Rusya da gördük.
|
Bakınız baştan beri yanlış ifadeler kullanıyorsunuz bu ifade şeklinizi baştan düzeltseydiniz konuda buralara kadar gelmeyecekti, belkide daha güzel şeyler konuşacaktık, bu ifade şeklinizi bilmeyerek yapıyorsanız bir şey söyleyemem bilerek yapıyorsanız bu bir aldatmaca olduğunu özür dileyerek söylemek istiyorum.
Çünkü,
Ceviz hiçbir zaman yeşil kabuklu olarak kilogram ifade edilmez, hatta topladıktan soyduktan sonra dahi tartsan kilogram olarak ifade etmez,
Ceviz kuruyup yani yeterli sağlıklı nem miktarında tartılır ve ağaç verimi buna göre hesaplanır.
|
Ben yinede bu söyleminizi (8 yaşında 150 kg yeşil kabuklu olarak) doğru kabul etsek dahi ve bu hesapla yola çıkacak olursak doğrusu şudur
150 bölü 4 = 37.5 kg dır.
Sekiz yaş için bence iyi bir rakamdır,
Diğer konularda sorularıma cevap verebilirmisiniz bilemiyorum.
Örneğin: Yay oranı nedir? depolama dayanıklığı nedir? saklama ömrü nedir? Meyva iç rengi nedir? kalibresi nedir? albenisi nedir?
Aroma tat kişiye göre değişebilir olduğundan sorma gereği duymadım, bunu birazda yağ oranı bunu belirleyecektir.