View Single Post
Eski 08-09-2013, 22:59   #1186
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tt_tez Mesajı Göster
selamlar daha önce bi fukien team vardı fakat malesef toprağında beyaz tuz gibi şeyler oluşmaya başladı ne yaptımsa da önüne geçemedim ve bonsaimi kaybettim, bu gün ikea dan yeni bi bonsai aldım umarım sağlıklıdır bi anda heves edip aralarında en sağlıklı duranı aldım fotoğrafını yollayayım bana türünü ve acaba sağlıklı görünüp görünmediğini söyleyebilirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler
Eklenti 439845
Eklenti 439846
Merhaba sn tt_tez,

Aramıza hoş geldiniz

Ağacınızın türü Çin Kuş Eriği (Sageretia Theezans) gibi görünüyor ve şimdilik de çok büyük bir sorun yok gibi (Yapraklarının renginden ve görünümünden, durumunun çok da harika olmadığını söylemek gerekir).
Şimdilik çok büyük sorun yok diyorum çünkü marketlerde satılan bonsailerin toprağı genelde türüne uygun olarak seçilmiş kaliteli toprak karışımı olmak yerine bitkinin nakliye ve satış süreci esnasında susuzluktan ölmemesini amaçlayan çok su tutucu karışım oluyor genelde ve bir süre sonra (kök çürümesi sebebiyle) bitkinin sağlığının bozulmasına, hatta ölmesine bile neden olabiliyor.

Önümüzdeki kış sonu ağacınızın uygun bir toprak karışımı ile saksı değişimini yapmanız çok iyi olacaktır. Gerek saksı değişimi, gerek toprak karışımları gerekse diğer tüm bonsai konularında forumumuzda kapsamlı bilgiler mevcut.

Kök çürümesi olmaması için saksı değişim zamanına kadar sulama konusuna dikkat etmenizi ve o zamana kadar da gerek ağacınız gerekse bonsai konularında mevcut bilgileri gözden geçirmenizi öneririm.

Başarılar diliyorum!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön