View Single Post
Eski 07-09-2013, 13:08   #674
GürayKaya
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2013
Sizce çimimde hastalık var mı?

Merhaba, aranıza yeni katıldım. Eskişehir'de 600 m2 bir bahçem var ve 10 gün önce bir peyzaj firması tarafından otomatik sulama sistemi kuruldu ve tohumdan çim ekildi. Çim atılmadan önce bahçenin 4 kamyon toprak ile tesviyesi yapıldı ve çimin üstü bir kamyon kapak ile örtüldü. İlk bir hafta çim çıkıncaya kadar sabah 6 ve akşam 19 olmak üzere iki defa 20 dakika sulama yapıldı. Çim çıktıktan sonra bazı bölgelerde çimlerin uçlarından başlayarak köklerine doğru sararma ve solma meydana gelmeye başladı. Bunun üzerine sulama süresi sadece sabah 5'de 15 dk olacak şekilde firma tarafından yeniden ayarlandı. meydana gelen kurumayı gösteren bazı fotoğrafları ekliyorum. Tüm forumu birkaç defa okudum, mantar ve kurt ile ilgili yaşanan kötü tecrübeleri forumdan takip ettim. Benim durumumun farklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Çimler bugün itibari ile tam 2 haftalık. Firmanın dediğine göre ilk biçimimi kendileri yapacaklar. Biçimden iki gün önce sulamayı kesip silindir çekecekler ve daha sonra çimleri biçip gübre atacaklar. Çimlerimin mevcut durumu ve firmanın takip edeceği süreç ile ilgili yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler

GürayKaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön