arkadaşlar dün 1 adet denemek için aldığım altay cevizi fidanı elime ulaştı. karton ile sarılmış durumda gelen fidanda herhangi bir hasar yoktu. derhal köye giderek 60 cm derinliğinde 50 cm taban çapı olan çukur ağzı 90 cm olan çukur açarak dibine bir kürek yanmış hayvan gübresini atarak fidanı diktim. etrafını 2 sıra tuğla ile çevreledim. besmelemizi çekerek ilk fidanımızı dikmiş olduk. gerçekten şu hayatta 32 senedir diktiğim ilk fidan olmasından dolayı aldığım mutluluğu hazzı anlatamam. kısmet olursa seneye 10 dönüm alanı tamamen fidan ile doldurarak bu mutluluğun çok daha büyüğünü de yaşarız. fidanı diktiğim yer tarlanın köşesi ve daha önce hiç ekilmemiş ve toprak kırmızı ve taş gibiydi. çukuru zor açtık. tarlanın hemen yanında ev yapımı için temel kazıldı orada da kırmızı toprak çıkarılmış ve toprak tamamen kupkuru inşallah taban suyu yüksek olmayacak gibi gözüküyor. şimdi 1 fidandan anlayamayız ya da bunu tutturamazsak diye 3-4 fidan daha alarak ekmek istiyorum. buradan tüm deneyimlerimi sizlerle sıksık paylaşacağım. chandlerı denememe zaten gerek yok bu ırk zaten bilen biliyor hakkında bir çok şeyi bu işin tecrübelilerinden görüp okuyoruz. tamamen bahçeyi oluşturana kadar da bu tür hakkında fikir sahibi olmaya çalışacağım. açıkçası ilk zamanlarda abatılı olarak anlatımlardan dolayı ciddiye almadığım bir türdü. gerçi hala pek inandığım bir ırk değil. ancak artık aksini görene kadar en iyi ırkmış gibi elimde ki fidanlara bakacağım. bakalım neler olacak.
|