View Single Post
Eski 07-09-2013, 08:56   #1200
pomodoro
Ağaç Dostu

pomodoro's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
1-O larvalar yeniyormuş da.Hatta bunun için bir çiftlik bile kurulmuş, kokusu patatese benziyormuş falan Ama ben de bir ıyyyyy diyorum
2-Bir kaç hafta önce olgunlaşan kompostu ben de bir kaç ev bitkimde kullandım, toprakla karıştırarak. Sonuç:3 menekşem öldü çok üzgünüm.ama mum çiçeği neyseki iyi görünüyor, ya fazla koydum yaktı ya da kompostun azot karbon oranında bir tuhaflık var...Onun dışında fidanların diplerine sepeliyordum ama çok büyük bir etki göremedim - toprağı gevşetmesi pozitif bir etki...
3-Ben de kahverengi malzeme olarak yoğunluklu çam ibresi kullanıyorum başka malzeme çok az, belki bu da kompostta bir dengesizlik oluşturuyor?
4- Bir de burada hiç solucan yok maalesef. ilginç değil mi bahçede mumla arasanız yok! Sıcaktan mı acaba kışın ve ya baharda gelirler mi ki...Dolayısıyla solucan kompostunuzun fotolarını paylaşırsanız sevinirim, belki ben de bir yerlerden bonservislerini ödeyerek solucan transfer ederim
Siz teşhisi koymuşsunuz zaten. Kanımca kullandığınız çam iğneleri kompostu fazla asidik yapmış. Kompostunuzu asit seven bitkilerde kullanın derim (ortanca, açelya gibi).

Solucanlara gelince... Solucan kompostunda kullanılanlar bildiğimiz toprak solucanı değil. Toprak solucanları daha az yiyor, yediğinden de en çok kendi faydalanıyormuş. Toprağın da daha alt katmanlarında yaşıyorlarmış. Kompost solucanları tam tersi yüzeye yakın bölgelerde dolanıp, her gün ağırlıkları kadar (ya da ağırlıklarının yarısı kadar - iki şekilde de okudum nette) çöp yiyorlarmış. Kompostta daha çok red wiggler veya tiger worm denilen türler kullanılıyor. Benimkiler bunlardan mıdır bilemiyorum. Ama bahçede gördüğümüz toprak solucanı olmadığını biliyorum. Öyle küçükler ki solucan deneye bin şahit ister Daha çok kurt gibiler. Önceleri çok iğrenç geliyordu ama çaresiz bitkiler için, doğa için katlanmalıyım diyordum. Fakat şu 2 haftada bayağı bayağı ısındım miniklere

En kısa zamanda fotoğraflamaya çalışırım. Henüz sayıları çok az olduğu için kutuda bulmak bile zor oluyor.

Netten araştırırsanız solucan satan siteler var. Ama hiç biri hakkında referans veremeyeceğim, dediğim gibi ben arkadaşımdan edindim. Eğer canları rahat ettirmeyi başarabilirsem kısa sürede nüfus artacaktır diye umuyorum. O zaman isteyenlerle seve seve paylaşırım. Bizim gibi delilerin artması lazım

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön