20130902_002530.jpg
aslında ardıç konusunda haklısınız olmadığının farkındayım. ben aslında kış sonunda fotoğrafda işaretlediğim yerden belki daha aşağıdan üstteki dalı budamayı işaretlediğim dalıda tamamen almayı düşünüyordum. iki dalı birden ve üst dalı tellememin amacı telleme için alıştırma yapmaktı. telleyerek ne kadar şekil verilebilir onu deneyimlemek istedim. ağacı bu haliyle büyütmeyi planlamıyordum. şelale **** yarı şelale tarzı bu ağaçta uygulanamaz mı acaba. ana gövdeyi daha köke yakın bir yerden bükme konusunda kendime güvenemedim, böyle yaptım. benimde hoşuma gitmedi haklısınız. ama nihai şekillendirme olmayacağı için çok üzerinde durmadım. literati tarzının görsellerine baktım. aslında benim amacım bu fidandan şöyle birşeyler yaratmak. sizlere göre bu mümkün değil mi? bunlar çok hoşuma gitti
ardıç1.jpg
ardıç4.jpg
bonsai_style_semi_cascade.jpg
semi cascade3.jpg
üçüncü fotodaki çizimi baz almıştım aslında kendime. gövde ve dallar kalınlaşırsa bükmem daha zor olur düşüncesi ile şimdi bir form verirsem ilerde rahat olur diye düşünmüştüm. peki sizce gövdeyi köke daha yakın bir yerden bükmem mümkün müdür?