View Single Post
Eski 06-09-2013, 17:44   #4
murat doğan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-07-2013
Çok teşekkür ederim yorumlar için. Moralimi bozacak bir durum yok. Dediğim gibi daha işin başındayım. Buraya bu denemeleri koymaktaki amacımda tecrübe edinmek zaten. Uzun süredir okumaya çalışıyorum forumu ama şunu gördüm ki tecrube etmeden, pratik yapmadan bu bilgiler biraz havada kalıyor. Denemeler yaparak öğrenmek daha doğru gibi geldi bana. Şekil verme konusunda daha ilk denemede başarılı olma beklentim yok. Evet olmuş başarmışsınız deseydiniz benim için sürpriz olurdu tecrübe ederek öğrenmeye devam. Benim şöyle bir mantığım vardı aslında. Dallar kalınlaştıkça şekil vermek zor olacaktır, bu sebeple temel bir forma sokarak büyümeye bırakır ve uzamadan, gövde ve dalların kalınlaşmasını sağlarsam sonuca daha kolay giderim diye düşünüyordum. Aslında bilmeden cut& grow tekniğini yapmaya çalışmışım. Atladığım şey dalların ve gövdenin orantılı olarak büyümeyeceği konusu olmuş. bu kışı bu şekilde geçirerek ( tabi ki telleri bütün kış üzerinde bırakmayacağım) kış sonu ağır budama yaparım diye düşünmüştüm. sizden ricam eksikleri söylemeniz. Sonuç olarak öğrenmek için buradayız. Üzülecek, bozulacak bir şey yok. Beceremediğim için utanacak da değilim. Sizlerde hüsrana uğradığınızı söylüyorsunuz ya bu biraz içime su serpti

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön