View Single Post
Eski 06-09-2013, 07:14   #362
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tevmen Mesajı Göster
Tarım bakanlığından fidan sertifikası örneği sanırım aşağıdakine benziyor. Böyle bir belge varsa fidanı satan göğsünü gere gere göstersin. Yoksa net olarak yok desin.
evet bu belgenin gösterilmesini bende rica ediyorum. gösteremiyorsanız veya başvurunuzu yaptığınız halde henüz bu evrakı bayrak gibi sallama yetkisi tarafınıza verilmedi ise sizin şu anda adına sertifikasyon işlemleri tamamlanmamış olan elinizdeki çeşitleri satmadan belgeniz size takdim edilene kadar beklemeniz gerekmiyormu..( altay cinslerini satmamanızdan bahsediyorum, siz fidancı belgesi sahibi olabilirsiniz sertifikalı başka fidanlar yetiştirir veya alır satarsınız. ama faturalı olarak altay cevizi satamazsınız satsanızda alan kişi destekleme alamaz)

varsayalımki ben sizden 1400 adet fidan talep ettim desteklemeden faydalanacağım bana neyin sertifikasını ve ne cins olarak fatura vereceğenizi yazarmısınız???

daha öncede yazdım sizin tüm resmi işlemleriniz tamamlamadan pazara çıkmanız size engel teşkil edecek ediyorda. belkide çok iyi bir cinse sahipsiniz resimlerde görünen o , cevizinizin kimyasal analizleri yok , cevizinizin denenmişliği yok( kendi bahçeniz hariç) ne zaman gözleri uyanır, ne zaman yapraklanır, ne zaman çiçeklenir, ne zaman hasat edilir, ne zaman yapraklarını döker. elle tutulur bir döküman yok ortada sadece sizlerin parça parça yazdıkları var belkide çok verimli olabilecek ülkemiz coğrafyasına uyum sağlayabilecek bir cins para hırsınız yüzünden yok olup gidecek.

ncp1963 Çevrimdışı   Başa Dön