View Single Post
Eski 05-09-2013, 21:52   #11
ay-yildiz50
/

Giriş Tarihi: 22-07-2013
öncelikle selamun aleykum sayın form üyeleri. uzun bi süredir dikmek için uygun bi ceviz türü ararken altay cevizi fark ettik internette bir çok resdim video görüntüleri hakkında çeşitli yorumlar tartışmalar var şuan benim kanaatim ceviz piyasası alt üst olmuş durumda. ve sonra altay ceviz bahcesine gittik gözlerimizle gördük resim ve videolarda gördüğümüz gibi meyve verimi gercekten mukemmel altay 1 biraz ufaklı altay 3 ise iriliği gayet standartlara uygun. o kadar küçük bi fidanın o kadar çok cevizi büyütmesi zor zaaten sayın altay cevizin de defalarca belirtmiş zaaten ilk 4 **** 5 yıl meyveler koparılarak fidan güçlenecek meyveleri büyütecek güce glecek o zaman altay 1 de meyveleri büyütebilir die düşünüyorum bir çok çeviz bahçesine sahip olan çiftçi arkadaşlar 13 yıl bekleyip urun alamadığı için tür değişimine gitmiş bunun gibi örnekleri ben çok gördüm duydum. konuştuğum bi çok kişi şöyle diyor ceviz dikip urun alamamaktansa ürün alırım biraz ufaklı alırım yeterki elinde satacak malın olsun diyen kişiler çok sayın atmel aynı yastaki fidanlarınızın **** fidanların resimlerini istedi yayınlayan olmadı ve ben şöyle bişey sordum mademki altay ceviz bu kadar olumsuz bana 1250 rakıma uygun yüksek verimli dona dayanıklı bi ceviz turu tavsiye edin onu dikeyim dedim tavsiye eden olmadı bizi deneyimsiz gören sayın lilium madem kendini çok deneyimli görüyyorsun neden bi tavsiyen olmadı bide şunu merak ediyorum diğer ceviz türlerinin bilgisi ne kadar biliniyor hep aynı şeyler yazılmış kopyala yapıştır bence şuan encok hakkınfda bilgi paylaşılmış tur altay ceviz dir biraz abartılı olsa dahi 4 yıl sonra 25 olmazsa 10 olsun 8 yıl sonra 150 olmazsa 70 olsun bu rakamlar bile altayın farkını gösteririr örnek . 1000 fidan diktim bundan 200 fidandan urun alamadım 800 fidandan bol urun aldım bu yanlış yatırım olup paramı boşa harcamış oluyorumda 1000 adet meşhur fidan dikip hiç birinden ürün alamayınca bu yanlış yatırım olmuyor sanırım ben yazılanlardan bunu anladım arkadaşlar . sayın ÖMÜR-UŞAK ağaca olan sevginiz ve ilginizi takdire şayan buluyorum kısa zamanda dikimi yapıp resimleri paylaşcaz inşallah siz fidan işleri ile çok uğuraşıyorsunuz orman bakanlığının ceviz ve bademe ciddi destek kredileri var bilginizin olmadığı kanaatindeyim bulunduğunuz orman müdürlüğüne varıp bilgi isteyiniz faydası olacaktır inşallah ....

Düzenleyen ay-yildiz50 : 05-09-2013 saat 22:23
ay-yildiz50 Çevrimdışı   Başa Dön