View Single Post
Eski 05-09-2013, 12:36   #13
mmanager
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
İyi günler daha tecrübeli değilseniz çiçek olarak margarinata, scheflera,ficus çiçeklerini önerebilirim. Hem dayanıklı hem de bakımı kolaydırlar.Çevremde hep görürüm o kadar ihmal edildiği halde kolay kolay ölmezler.Hele scheflera ,ve ficuslar bahçeye bile ekildiği halde güzel gelişirler.Tabi Adana ikliminden bahsediyorum ben.Kaktüs çeşitlerini de besleyebilirsiniz kaktüslerin de bakımı kolaydır çok fazla sulayıp çürütmezseniz.Avusturalya iklimi de ılıman olduğu için bir çok çiçeği kolayca besleyebilirsiniz hele bazı yerlerinde tropik iklim görüldüğü için.Avusturalya da avlayacak tavşan yok diye 10 çift tavşan götürmüşler bunlar dağa salınmış spor amacıyla vurmak için doğal ortamı ılımlı ve çok güzel olduğu için bu tavşanlar o kadar çok üremşler ki sayıları milyonları bulmuş.Vurarak sayısını kontrol altına almaya çalışmışlar nafile ...Daha sonra zehirleme yoluna gitmişler yine tavşanlar bağışıklık geliştirmişler dünyanın en uzun tavşan geçmez çitini yapmışlar yayılımını engellemek için ama çit bitmeden tavşanlar çiti aşmışlar bile.Sonuçta yarattıkları mera zararından dolayı 16 cins hayvanın neslinin yok olmasına neden olmuş tavşanlar....Doğal dengeyi bozacağı düşüncesiyle bitki vs şeyleri ülkeye sokmayı yasaklamışlardır diye düşünüyorum.Kolay gelsin...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön