View Single Post
Eski 05-09-2013, 07:46   #343
ladikli
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
Sn.Altaycevizi, sattığınız fidanların ya da çöğürlerin hangi çeşit olduğunu siz satarken biliyor musunuz, alan kişiler biliyorlar mı?
Biliyorsanız, size sipariş geldiği zaman bu çeşitlerden hangisini, neye göre gönderiyorsunuz?

Yani diyelim ki ben sizden fidan istedim bana Altay 1 mi 2 mi 3 mü göndereceksiniz?
Sn.Altaycevizi burada size sorulan hiç bir soruya cevap vermiyorsunuz.İşte daha önce benim sorum cevap bekliyorum...

Size sorulan sorulara, yapılan olumsuz yorumlara, bunlar hep fidancılar deyip cevap vermeden kaçamak yapıyorsunuz.Evet fidancılar böyle bir çeşidin ortaya çıkmasını istemeyebilir çok da normal, siz de fidancısınız tersi durumda siz de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Ama en küçük olumsuz eleştiriye bile köstek oluyorsunuz, saldırıyorsunuz demek kolaycılıktır.

Resimler var, inanmayan fidanlığa gelsin...Tamam da gidip görenlerin hepsi de "tamamdır bu çeşit bir numara herkes bunu diksin demiyor" Görüp beğenmeyenler de mi hep fidancı?

Yine cevap vermeyeceksiniz ama bişey daha sorayım.Diyelim ki söylenenlerin hepsi doğru (aşısız tohumdan yetişir, fazla bakım istemez, soguğa-hastalıklara dayanıklı, tozlayıcıya gerek yok, 4 yaşında 25, 8 yaşında 100-150 kg verim..vs.vs..) neden ABD'de, Avrupa'da, Şili'de, Çin'de vs. bu çeşit yok?

Sonuçta yeni bulunmuş bir çeşit değil.Sibirya'dan geldiği, hatta Abuzer hoca dediğiniz kişinin 10-20 yıl öncesinde Türkiye'ye bu çeşidi getirip fidanlar diktiği yazılmıştı...Yani geçmişi olan, dikilen, ağacı olan bu çeşidi bu ülkeler nasıl fark etmemişler neden dikmemişler? Var da biz mi bilmiyoruz?

Düzenleyen ladikli : 05-09-2013 saat 08:40
ladikli Çevrimdışı   Başa Dön