View Single Post
Eski 04-09-2013, 10:22   #1192
Alptekin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba yaklaşık 3 aydır burada okuduklarımı uygulayarak kompost denemesi yapıyorum ve ilk denememde kompost yaklaşık 2,5 ay sürede olgunlaştı, kafamda bir kaç soru oluştu yardımcı olursanız sevinirim.
1-Yaptığım kompostu ilkbaharda kullanıcağım (çok az olduğu için bir faydası olamayacağından) saklama koşulları nasıl olmalı, bahçenin bir köşesinde sadece üstünü bir naylon ile kapatıp bırakmalımıyım, yoksa yine bahçenin bir köşesinde toprakla temasını kesip komple bir naylon ile sarmalıyım, **** çuvallara koyup kapalı bir odadamı muhafaza etmem gerekiyor?
2-Sadece pazar günlerim boş olduğu için bahçeyle ancak 1 gün ilgilenebiliyorum, ve malzeme bulma olasılığım fazla olmuyor ve malesef ev halkı dahil kimseye mutfak artığı toplatamıyorum, sadece çim biçim artıkları ile bu işi yapmaya çalışacağım, kahverengi malzeme olarak kurumuş çim, yeşil malzeme olarak taze çim kullanarak kompost olurmu ?
3-Sadece çim ile yapacağım karışımda yeşil, kahverengi oranı nasıl olmalı 1/3, 1/2, 1/1 oranlar yazılmış kafam karıştı, bu oranlar kiloya göremi, yoksa ölçek hesabımı? bir çuval kurumuş çime, kaç çuval taze çim karıştırmam gerekir?

Alptekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön