Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot
Sn.Sakaki.
Sn.gqhan42 ev ortamında yani iç mekanda bakmak için bir bitki araştırması içinde olduğundan kendisine Ficus türlerini tavsiye ettim. Sanırım Sn.Sakaki Ficusları dış mekanda bakılacağı gibi bir düşünce içerisine olduğundan bu şekilde bir mesaj yazmılş olsa gerek. Elbette Tropikal Ficusların soğuk ortamda yaşama şansları hiç yok.
|
Merhaba sn badrobnot,
Hayır ben siz tavsiye ettiğiniz için öyle demedim, o kısmı yanlış anladınız
Sn gqhan42'nin aşağıdaki yazısına istinaden o şekilde mesaj yazdım:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yusufcanik
...beni iç mekan bitkilerine yöneltti. Ficus Retusa, Benjamina, Serissa Foedita gibi türler sanırım ön plana çıkıyor. Evimde farklı sıcaklıklara sahip odalar var, ne gibi bir sıcaklık(derece olarak ortalama) sağlamak gerekir?
Hava sirkülasyonu nasıl olmalıdır?
Kaloriferli odalar için tavsiye edilen tropikal türler hangileridir?
|
badrobot'un dedikleri doğru sayılır ancak yeni başlayanlar için kendi iklimine uygun olmayan türlerle başlamak heveslerinin kısa sürede kırılmasına neden olabiliyor... bunu kendimden de biliyorum. Ancak belirli bir deneyim kazandıktan sonra, ayrıca uygun ortamınız ve imkanlarınız varsa her bitkiye bakmak ve yetiştirmek mümkün elbette.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana
Sayın gqhan42,
...Konya'nın karasal bir iklime sahip olmasından dolayı soğuğa ve sıcağa dayanıklı olan Ardıç, Ateşdikeni gibi türleri deneyebilirsiniz.
|
+1
Söğüt, iğde türlerini de deneyebilirsiniz.