View Single Post
Eski 03-09-2013, 13:26   #27
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Sayın Çamtepe, cevizlerin türleri yalova, şebin, kaman, hekimhan ... Fakat hangisinin hangisi olduğunu bilmiyoruz. 2006 yılında yanlış bilgilerle ekildi bu bahçe. Şeftali kesinlikle olmaz, çünkü su sorunu mevcut. Tankerle sulama yapıyorum. Cevizlerin arasına cevizden başka bir ağaç kesinlikle düşünmüyorum. 2006 öncesi arazi üzüm bağıydı. sonradan cevize dönüldü. Kalan üzümler duruyor karışmadım ama her traktörle girdiğimde mutlaka kültüvatörle sürüyorum. Zaten 21 dönüm üzüm bahçemiz var. şuanda faal meyve vermekte.Dediğiniz gibi bende kafamda zardaki 5 sembolü gibi yapmayı düşünüyorum. Aralarında 7 metre aralık olması dediğiniz gibi uygun olacaktır. Şayet ALTAY cinsi ceviz bölgede uygunluk gösterirse, tamamiyle bu cinsi ekeceğim. Bugün sipariş verdim yarın elimde olacak 2 adet ALTAY.. bu konuda aşağıda ayrıca bir soru soracağım sizlere.
Pardon ben bu sorunuzu kaçırmışım. Tavla zarındaki 5 gibi olmasını önerirdim ben de. Bu şekilde 7.07 metre olur ağaçların arası, bayağı bir idare eder diye düşünüyorum.

Bir çok çeşidi karıştırmanız ticari açıdan çok mantıklı değil bence. Eğer deneme amaçlı bahçenizi yapıyorsanız bir diyeceğim yok. Ama pazarlama, bakım, vs. açısından çok çeşit mantıklı değil bence. Yine de seçim sizin.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön