malzemeleri kat kat değilde karıştırarak atmanız daha iyi olur. ben şahsen bahçede kompost yapıyorum bunun için büyük bir kompost kabı yaptım ama haftaiçi evde birikenleri evdeki delikli kovaya biriktirirken aralarına kuru madde olarak özellikle kepekte katıyorum. kepek malzemeyi kızıştırmak için çok uygun.çıkan ısı böceklenmeyi de ortadan kaldırıyor. haftasonu büyük kompost kabına aktardığım kepekli malzeme çok çabuk kompostlaşıyor. yoğurt mayasındaki bakteriler ayrışmayı hızlandırır. malzemeyi ıslatırken içine pekmez koyduğunuz suyu fıslamanızda bakteri faaliyetlerini hızlandırır. beyaz küfler dosttur ama sıcak kompostta oluşması karışım oranını ayarlayamadığınızdan kızışma olmadığı ve yetersiz havalandırma sebebiyle çıkmış olabilir.
Düzenleyen efor : 02-09-2013 saat 16:08
|