View Single Post
Eski 01-09-2013, 21:15   #15
hasan_ka
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Fidan mesafesikonusunda tarım il md.gittim. Badem dikeceğim 6x5 m mesafe yapacağım dedim. Memur bana olmaz 5x5 6x6 7x7 dikersem destekleme alırsın dedi.Bende yanlışlık var 5e5 oluyorda 6ya5 neye olmasın dedim.Memur bana yazıyı gösterdi bende 25m2 ye oluyor 49m2 ye oluyorda 30m2ye niye olmasın mantığa aykırı dedim.Bunun üzerine diğer memur abe doğru söylüyor olması lazım dedi.Bakanlıktan görüş sordular ve dediğim mantıklı çıktı.8X4=32 oluyorda 7x7.5 neden olmasın memur havada geziyor olur hemde bal gibi olur.Olmaz derse olmıyacağına dair belge iste zararını o memurdan alırsın.DSİ Devlet sulama işleri görevide o seni çekemiyen köylüler % 90 çekemez oda fark etmez ne yaparlarsa yapsın sulamanı yaparsın valiliğe dilekçe verirsin ağaçlarım sulanmadığı zaman kuruyacaklar bütün boru masraflarını kendim yaptım dersiniz olur biter moralini bozma dik dur söker alırsın o kadar kolay gelsin hasan ka mücadele etmezsen omaz .
Dediğiniz gibi oldu Sn. Ömür-uşak ancak ilçe tarım müdürlüğünden il tarım müdürlüğüne telefon açmışlar olur diyorlar. Ancak müfettiş gelir de şu bahçeyi gezelim derse desteklemeyi faiziyle geri ödersin diyorlar. İnisiyatif kullanıp onay vereceğiz dediler, şuan evrakları teslim ettim beklemedeyim.

Su konusunda da umarım dediğiniz gibi olur. Suyu vermezlerse bahsettiğiniz gibi bir yol izlerim. Kooperatife üye olup 6000 lira borca imza attım aidatımı ödüyorum hala sıkıntı çıkıyor. Sulama sahası dışından üye olanlar sayesinde dekar başına borç 380 liradan 235 liraya düştü. Sulamanın saati 21 liradan 15 liraya düştü şikayet edenleri anlamış değilim.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön