View Single Post
Eski 18-06-2007, 14:15   #1308
cezzar
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Pamuklu Bitler

Merhabalar..
Mum çiçeğimin gövdesinin her bir tarafını pamukla kaplı gibi yapan pamuk bitlerine, Mine Hanım'ın arap sabunlu-zeytinyağlı tarifini uygulamaya başladım 3 hafta kadar önce..
İnanılmaz bir şekilde ilk uygulamamla yok oldu o pamuklar. Gövdelerde hiç birşey kalmadı. Mine Hanım; Allah ne muradınız varsa versin ne diyim .

Amma; tam olarak kurutamadım köklerini.. Hala uyguluyorum 4-5 günde bir.. Tamamen yok olmuş görünüyorlar, bir kaç gün sonra tekrar bazı yaprakların orasında burasında, minik minik, henüz pamuğa dönüşmemiş beyaz böcekleri veya dönüşmüş halllerini görüyorum.. Dikkatlice bakınca farkediliyorlar.. Tekrar uyguluyorum, ama tekrar beliriyorlar. Tabi eski haline nazaran bu yeni oluşumlar devede pire kalıyor ama; yine de oluyor yani... Çiçek de pek büyük, acaba temizlenemeyen yerler de kalıyor da oralardan mı çoğalıyorlar? Ben elimden geldiğince her bir tarafa fıslatıyorum ama?

Benim merak ettiğim; bunların kökünü nasıl tamamen kurutabilirim? Bu karışımla bu bitlerden tamamen kurtulanlar var mı aramızda? Ne tavsiye ederler?

Teşekkürler şimdiden..

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön