View Single Post
Eski 01-09-2013, 13:40   #5
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen Mesajı Göster
Bize ugramadınız bir çay içerdik,necip hocam hava sıcaklıkları yagışın az olması özellikle gece gündüz sıcaklık farklılıgın çok fazla olması gb benim izlenimim sebattin hocamla mı gezdiniz.Necip bey bende bursa tarafındaydım orada ki ceviz lerini gordüm dikkatimi şu çekti karasal iklimde yetişen cevizler daha böyle içi beyaz ve lezzet farklı geldi kırşehir cevizlerinin lezzeti daha güzel gibi geldi bilmiyorum ama hava toprak su ceviz lezzetini degiştiriyormu yoksa biz kaman cevizlerine alıştık ondanmıdır? aceba

sizin seranın önünde özellikle yavaşlayıp içeri baktım kapı kilitliydi. yoksa duracaktık.

evet sebahattin hocayla birlikte gezdik. sağolsun tümgün gezmedik bahçe bırakmadık.

kesinlikle hemfikiriz taş yerinde ağırdır derler. ankara çıkışında bir muhasebeci arkadaşın bahçesi var kaman5 ağırlıklı 100 ağacı var ağaç başı ortalama 10 kg bekliyorum dedi daha dalında şimdiden tüm cevizin satışını yapmış 20tl/kg vermiş toplayacak kurutacak teslim edecek.

iklim en büyük etken. daha öncede yazmıştım akdeniz palamudu ile karadeniz palamudu alıp aynı şartlarda aynı şekilde pişirin tadına bakın hangisini beğeneceksiniz?? soğuktan dolayı karadeniz palamudu yaşamını idame ettirebilmek için bünyesinde yağ tutmak zorunda kalıyor ve dolayısı ile lezetli oluyor. diğeri bünyede yağ tutma gereği duymuyor. lezet yok.

bizim buraların cevizi, buraların kışında neslinin devamı için tohumunda daha çok yağ tutma gereği hissediyor, lezet farkıda buradan geliyor.


Düzenleyen ncp1963 : 01-09-2013 saat 20:14
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön