View Single Post
Eski 31-08-2013, 00:19   #85
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebtuna Mesajı Göster
Sanırım ortam ve sulama şartlarını sordunuz, ortam cam kenarı ancak direk güneş almayan, havadar bir odada yetiştiriyorum, yani ne çok sıcak, ne de çok soğuk oluyor. Sulama ise cannlı iken haftada 2 kez suluyordum ve toprağın nemine göre kara veriyoruk, hala da sulamaya devam ediyorum.
Hatalı olduğum noktaları belirtirseniz çok sevinirim, çok teşekkürler.
Sn ebtuna merhaba,

Bitkiniz yaprak dökmeyen tropik bir tür, yani güneşli havadan hoşlanan, yetersiz ışığı sevmeyen, topraktan çok ortamın nemli olmasını seven, ve her ağaç türü gibi hava akımına ihtiyaç duyan bir canlı.

Bu tür bitkileri iç ortam bonsaisi diye satıyorlar, bu yüzden size de hak vermiyor değilim ama bu bitkiyi kışın koruma amaçlı içeride bakmanın haricinde dış ortamda bakmak en iyisidir, aksi halde bir şekilde (yukarıda saydığım bir veya birden fazla nedenden ötürü) bir süre sonra sağlığını kaybetmesi de normal.

Bunların haricinde bir de bitkinize gübre ve izelementleri gereken miktarlarda, gereken tarihlerde ve gereken aralıklarla verip vermediğiniz, suyunuzun sertliği (kireç oranı) de yine sağlığını bozabilecek diğer etmenler.

Elbette tüm bunları sadece bir fotoğrafa bakarak teşhis etmek çok zor. Yapılacak en iyi şey öncelikle ağacınızı iyi tanımak ve ona göre bakmak olacaktır, tıpkı bir çocuğunuz olduğunda bir doktordan, kitaplardan, çevrenizdeki eğitim kaynaklarından veya sizden tecrübelilerden bilgi alarak çocuk büyütme konusunda zamanla bilgi ve deneyim kazanmak gibi bir şey bu

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön