Sn. Lilium bu konuda pek te haksız sayılmaz..
Ben yaklaşık 5-6 senedir cevizle ilgileniyorum..bununla ilgili olarak bir sürü kitap, makale ve benzeri yayın okudum..süreklide takip halindeyim..
bu süreçte bu toplantı grubunun da gerek toplantılarını gerekse bildirilerini takip ediyorum..
sn lilium belirtiği üzere bu ve benzeri hareketler ceviz ekimini teşvik etmekten, fidan satmaktan, yeni bahçeler kurduran ama sonrası belirsiz ticari eğilimlerden öteye gitmiyor..
şöyle ki..bunca zamandır..bu toplantılar yapılıyor..bu kapsamda onlarca belki yüzlerce bahçe kuruldu...bunlarla ilgili elimizde hiç bir istatiksel bilgi yok..örneğin bu gun itibarı ile türkiye ekili ne kadar ceviz ve ceviz bahçesi var...hangi bölgelerde hangi çeşitler ekildi...hangisinden yılda ne kadar üretildi üretiliyor...bölge,çeşit ve ürün bazında yıllık dağılımımız ne..??? bu ve benzeri bir sürü cevapsız soru..?? herkez kendi bahçesini biliyor.. uzun zamandır...elimizde olan tek istatiksel veri ceviz ithal ettiğimiz..

Eee hal böyle olunca bu grupların yaptığı toplantılar insanları ceviz ekmekten, fidan satmaktan başka bişeye yöneltmiyor..
Sn arif göçmenin de dediği gibi bu kadar yatıma ne oldu..?? bu gruplar bu toplantılardan sonra kurdurdukları bahçelerinde takibini yapmalı..sonuçlarını paylaşmalı ki hem elimizde istatiksel veri olsun hemde belirsiz bir ticari eğilimlerin ötesine gitsin..
Amaç sadece ceviz ektirmek olmamalıdır...