Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 27-08-2013, 12:34   #2716
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
sanırım nazar degdi ??

merhabalar,
4 Şubat 2013 tarihinde 2 adet phal cinsi orkidem oldu. Bir tanesi fotograftaki görülen.. O tarihten bu yana da çiçekleri üzerinde.. Forumu sırf meraktan izliyor ve bakımı konusunda bilgi edinmeyi amaçlıyordum. Hatta o kadar meraklandım ki, tüm hastalık sorunlarını okuyup kendi orkidemi inceleyip durdum ; aman çökertme olursa anlar mıyım, suyum kireçli olmasın, köklerde kireç lekesi var mı, mantar olur mu , böcekler vs.. derken evhamlandım durdum Sonunda da "sakınan göze çöp kacar" düşüncesiyle kendi haline bıraktım orkidemi..
Hatta sararmış dalları kesmeye de kıyamadım, çiçekleri döküldükten sonra 3.gözden kesme olayını bile planladım ..
Ama dün akşam eve gittiğimde, daha salona girer girmez gördüm bu sarı dalı.. 4.fotografta görüleceği gibi çiçeğimiz ortadaki kuru dalı tamamı ile kurudu önceden... Destek amaclı duruyor sadece.. Çiçeğimin sag tarafı cok daglıklı, aslında sol tarafı da aynen sağlıklı idi ama, hafta sonu dipdiri görülen yavrum, dün akşam farkettim ki sol taraf solmuş .. yerde 3 adet çiçeği dökülmüş idi..
Yapragı kontrol ederken yapragın altından bir yapışkanlık hissettim, ama görünürde böcek yok..Sadece büyük yaprakta vardı bu yapışkanlık, onu da nemli kagıt peçete ile temizledim.. Ne dersiniz misafirler var mı çiçeğimde ??

Eklenen Resimler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön