View Single Post
Eski 26-08-2013, 23:21   #57
mügem
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Abo benim müge ablam baya baya köylüymüş negüzel ya, ineklerinde mi var abla senin inek vakti geldi demişsin de Ablacım domateslerin maşallahı var bu sene bizim buralarda domatesler hastalık yaptı kimsede adam akıllı domates kalmadı. Siz mısıra darı mı diyosunuz müge abla? Bizim burda darı dediğimiz buğday gibi olur ama artık ekilmiyor eskisi gibi.

Müge ablacım bişey rica edebilir miyim? 48. mesajındaki arkadaki yumrulu begonyanın yakın çekim fotosunu ekler misin lütfen. Yaprak ve çiçek detaylı olursa sevinirim. Galiba o bizim eski şekerparelerden. Yıllar önce babannem yetiştirirdi gözü gibi bakardı onlara ve gayet arsız olurdular öyle şimdikiler gibi kolay kolay yumruları çürümezdi. Eğer o dediğim şekerparedense bahara küçükte olsa yumrusundan çok isterim ablacım küçüklüğümün çiçeği o benim hiç biyerde kalmadı buralarda ondan.
Ben bildiğin şalvarlı,yazmalı,tarlalı,inekli köylüyüm Evet mısıra darı deriz.Şimdi bu darılar sömek yapınca,tarlada ocağı yakıp,bir güzel közleriz.Biçildiği gün de çuvala toplar,konuya komşuya dağıtırım.
Zaten bana bu çiçeği sen hatırlattın.Komşuda varmış,ayıracağım ister misin dedi.Eh biz çiçek delileri hangi çiçeğe istemem deriz ki zaten.Atladım.Fotoğrafı ekliyorum.Minik soğancıkları var.Çilli kınayla beraber istediğin zaman göndereyim.
Selamlar.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön