View Single Post
Eski 26-08-2013, 18:28   #7
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Kırmızı ok, içi oyularak istenilen kalınlıkta bırakılmış dış doku çeperini göstermekte. Ok işaretinin hemen solunda, yeni zirve olacak olan güçlü sürgünü görebilirsiniz. Bu sürgün, ilerleyen zamanda güçlü bir şekilde büyüyecek ve yaranın hızlı bir şekilde kapanmasını sağlayacak!

Van_Meer_Technique-031.jpg
İçini oyduğum kenarda kalan dış dokuyu yaranın üzerine kapattım ve dokunun yerinde sabit kalması için tellerle sabitlediğim plastik bir drenaj filesi kullandım.

Van_Meer_Technique-032.jpg
Daha sonra, iyileşme şansı yakalamadan önce kurumasını önlemek için dokuyu bir aşı macunuyla tamamen kapattım.

Kırmızı ok yara bölgesini göstermekte. Okun hemen sağ tarafında, yeni zirveyi görebilirsiniz ve sol tarafında da yeni yan dal görülmekte. Bu dalların her ikisi de yaranın daha kolay ve hızlı kapanmasını sağladı! Bu, "Kes & Büyüt" yöntemini uygularken yaptığımız işlemin aynısı! Gereken uzunlukta büyüt, sonra gereken noktadan keserek kısalt, kesilen dalı büyüt, sonra yine uygun uzunlukta keserek kısalt… şeklinde dal/gövde yapısı oturana kadar uyguladığımız yöntem! Bu işlemi doğru bir şekilde tamamladığımızda, mükemmel bir koniklik ve doğal hareket elde etmiş oluruz. Ben telleme ile kes & büyüt yöntemini kombine halde kullanmayı tercih ediyorum!

Van_Meer_Technique-034.jpg
Ağustos-2010: Aşı/budama macununu ve fileyi çıkarmadan hemen önce.

Kırmızı oklar, eski yaranın kenarını göstermekte; böylece geniş bir bölge, kabarıklık oluşmadan, kabuk dokudan yara bölgesine geçiş daha pürüzsüz olacak şekilde başarıyla kapanmış durumda! Yeşil çizgi, normal yöntemde kendi haline bırakarak doğal yollardan iyileşip kapanmasını umduğumuz ve böylece doğal olmayan keskin bir açı yerine, iyileşen yaranın tamamının güzel yuvarlak bir şekil aldığını gösteriyor! Yara tamamen iyileşmiş durumda değil, ancak çok daha doğal göründüğü bir gerçek ve ağaç kalan bu ufak yara bölgesini de önümüzdeki birkaç sene içerisinde sorunsuzca kapatacaktır!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön