View Single Post
Eski 26-08-2013, 04:09   #166
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Fidan dikmek eylemi ve söylemi; kimsenin karşı çıkamayacağı, hani insanlar ölmesin, çocuklar hastalanmasın, trafik kazalarında can kaybı olmasın, hiç kimse açlık yaşamasın gibi hiç kimsenin karşı çıkamayacağı çok hoş ve güzel bir düşünce. Ancak hadi form üyeleri olarak organize olup dikelim ve ormancıklar oluşturalım derseniz bu iş olmazzzzz. Bu işin kuralı var, usulü var, mevzuatı var, izin alma mecburiyeti var. Var ki var...

Her şeyden önce arazi bulmanız veya oluşturabilmeniz gerekli. Öyle boş bulduğumuz bir yer diyerek, onun bunun arsasına, tarlasına, bağına, bahçesine, tapulu arazisine, yayla, mera ve kışlak arazilere, kara yolları kenarlarına, I-IV sınıf tarım arazilerine, su havzalarına, doğal, tarihsel ve kültürel sit alanlara vs. vs. fidan falan dikemezsiniz. Dikerseniz de birileri gelip mutlaka hesabını sorabilir.

Bu iş için harcanacak emek , çaba ve parasal giderlerin heba olmaması içinde dikilecek fidanların mutlaka koruma ve kollama altına alınması gereklidir. Dolayısı ile yaydım çayıra mevlam kayıra hesabıyla fidan dikmeyi pek doğru bulmuyorum.

Dolayısı ile bu tür bir girişim çok ciddi bir organizasyon, örgütlenme ve tahminlerinizin çok üzerinde parasal kaynak gerektirecektir. Bu işi doğa ortamında hobi niteliğinde ve bireysel olarak gelişi güzel olarak yapmanın da yarar sağladığına hiç inanmıyorum. Ama birileri çıkar bu işin alt yapısını ve örgütlenmesini profesyonelce hazırlamaya soyunur ve güvenilirliğini de ortaya koyar ise; en azından ben, başlangıç olarak parasal bir katkı sağlayacağımı taahhüt ve beyan ederim.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön