Sayın Sonerordo, bu yıl kırmızı örümcekler gerçekten çok can sıkıcı durumlar yarattılar. Yılbaşılarımı iç mekanda bıraktım birşey olmasın diye, kırmızı örümcekten lob dökülmeleri yaşadım yine.
Forumda arkadaşlara sorup ilaç isimleri almıştım, zirai ilaçlar satan dükkana gittiğim de, isimlerini verdiğim ilaçların ambalaj miktarları fazla olduğu için oradaki ziraat mühendisi bana 100 ml'lik ambalajdaki Algamek'i önerdi. Üzerinde yazılan doza uygun bir karşım hazırladım. Ziraatçi arkadaş aynı zamanda dozu fazla gelirse yaprak dökmesi, uç filizlerinin kuruması gibi yan etkileri olabileceğini de belirtmişti.
Nitekim birer hafta ara ile 2 doz kullandım, sonuçtan çok memnunum. Balkonumda selluka, sabah sefası, melek borazanı, japon gülü, kiraz ağacı gibi bir çok yapraklı bitkide mevcut. Zaten bunlardan bulaştı kaktus ve sukulentlerime de. Kırmızı örümceklere o kadar kızmıştım ki, bulaşık olan ve olmayan tüm bitkileri ilaçladım. Bir problemle karşılaşmadım. Çok şükür ki büyüme ve gelişmeler tekrardan başladı.