View Single Post
Eski 23-08-2013, 23:03   #25
doğa64
Ağaç Dostu
 
doğa64's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Bu güzel bilgiler için öncelikle teşekkür ederim.

Sayın Çamtepe, cevizlerin türleri yalova, şebin, kaman, hekimhan ... Fakat hangisinin hangisi olduğunu bilmiyoruz. 2006 yılında yanlış bilgilerle ekildi bu bahçe. Şeftali kesinlikle olmaz, çünkü su sorunu mevcut. Tankerle sulama yapıyorum. Cevizlerin arasına cevizden başka bir ağaç kesinlikle düşünmüyorum. 2006 öncesi arazi üzüm bağıydı. sonradan cevize dönüldü. Kalan üzümler duruyor karışmadım ama her traktörle girdiğimde mutlaka kültüvatörle sürüyorum. Zaten 21 dönüm üzüm bahçemiz var. şuanda faal meyve vermekte.Dediğiniz gibi bende kafamda zardaki 5 sembolü gibi yapmayı düşünüyorum. Aralarında 7 metre aralık olması dediğiniz gibi uygun olacaktır. Şayet ALTAY cinsi ceviz bölgede uygunluk gösterirse, tamamiyle bu cinsi ekeceğim. Bugün sipariş verdim yarın elimde olacak 2 adet ALTAY.. bu konuda aşağıda ayrıca bir soru soracağım sizlere.

Sayın formullaone; tespitleriniz çok doğru, temmuzda düğünüm var, düğünden sonra ağustos başlarında kepçe ile içindeki taşları tamamiyle temizleteceğim. ardından da hazır kepçe girmişken fidan kuyularını açtıracağım 60x60x60 düşünüyorum. dikimi yaptıktan sonra pulluk ile sürüp kültüvatör tapan ile düzleyeceğim. ardında da DAP gübresini verip kışa girmesini sağlayacağım. Ondan sonra ki senelerde ise tamamiyle budama ve gerekli bakımlarına yönelmeyi düşünüyorum. Herşeyi iş başa düşünce öğreneceğiz. Zamanla.. Tek eksiğim şuandaki fidanların cinsini bilemeyişim. Bugün yağış vardı ve ziraatçi götüremedim.Yarın yağış olmazsa ve ziraatçiler müsait olursa gidip bakacağız.
21 dönüm üzüm bahçemin içine de düşünüyorum ceviz fidanını ama çok sıcak bakmıyorum gölgede kalıp meyve vermeyeceği için.

ALTAY cevizi için fidancı ile görüştüğümde bana ilk 3 yıl ceviz vermemesi için ilaç verdiğini söyledi. bu nedenle verim alamazsınız dedi. Fakat ilacı almayan cevizlerden bulabilirse onlardan göndereceğini söyledi. Birde fidanların aşısız oluşu kafamı karıştırıyor.

Fernor - Fernette ile maraş 18 - sütyemez

aklıma sadece bunlar varken bu altay işi bozdu

Herkese selamlar, teşekkürler
Sayın adalet
Öncelikle mutluluklar dilerim...

Eğer toprak analizinizi yaptırmadıysanız ilk önce onu yaptırıp sonra çeşit seçimine geçmenizi tavsiye ederim.

Eğer karasal bir iklimse bulunduğunuz yer en güzeli fernor çeşidi, tozlayıcı olarak da fernette. Soğuğa ve hastalıklara karşı son derece dirençli bir çeşit. Benim görüşüm kesinlikle altay cevizi olmaz çünkü altay cevizi sertifikasyonları daha olmayan ve ekildiğinde ne tür bir ceviz ile karşı karşıya kalacağınızı bilmediğiniz ( tabi ceviz verirse ağacınız) bir çeşit. Ben altay cevizi ekilen tarlayı ziyaret edenlerden biriyim ve aynı tarlanın içinde 4 çeşit ceviz türünü gördüm. 100 ağaçta 7-8 ağaçta meyve var ve onlar da 4 çeşit. 3 yıl ceviz vermemesi için ilaçlama yapıldığını da ilk defa sizden duyuyorum. Bence bir uzmanla görüşün. Bu bir yanıltmaca olabilir paranıza ve emeğinize yazık olmasın.
Saygılar...

doğa64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön