View Single Post
Eski 23-08-2013, 17:44   #1014
sakdag
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smily Mesajı Göster
Eklenti 434689
Bu kaktüsün çok yaşlısını Kıbrısta görmüştüm. Kaktüs, birbirine bağlı bir sosis dizisi gibi uc uca eklenmiş çok sayıda (yaprak diyemeyeceğim) kaktüs parçasından oluşuyordu. Bunları da çardak yapıp üzerinde dolandırmışlardı. Sağ kenardaki saksıdan bir dizi olarak çıkıp cardağın üzerine sarılmıştı. Çardağın üzerinde ayrıca dallanma varmı fark edemedim. Ama fotoğrafa bakınca dallanmalar olduğu anlaşılıyor. Bankta oturan mavi gömlekli adam kaktüsün sahibi. Ondan üretmek üzere bir kaktüs parçası istedimse de ''Bu mevsimde tutmaz'' diyerek vermedi. Az ilerde başka bir saksıda aynı kaktüsten gördüm, onun sahibinden istedim, memnuniyetle diyerek verdi. (İzmire gelince hemen saksıya ektim. Gayet güzel tuttu.)Eklenti 434688 Bu sahip orada dükkanı olan yaşli bir bayandı. Kaktüsün adını sorduğumda bana ''bir gecelik gelin'' dedi. Bir gecelik gelinin yapraklarının yassı olduğunu bunun başka bir adı olması gerektiğini söyledim. O dediğini de biliyorum ama bunun adı da aynı dedi. Sanırım çiçekleri birbirine çok benziyor olmalı. Resimdeki ana gövde, tepesindeki açık renkli bölgeden ikinci bir yaprak çıkardı. Bu yaprak diğer ikisinin toplamı kadar uzadı ve şimdi ucunda başka bir yaprağın tomurcuğu var. Eğe uc uca uzayıp giderse (çardağım da yok) nereye sardırayım diye düşünüyorum. Birinci resmi büyüterek inceleyin, daha iyi görülecektir. Bu arada kaktüse hayretle bakan kişi de benim.

hylocereus sp. -pitaya

sakdag Çevrimdışı   Başa Dön