View Single Post
Eski 23-08-2013, 13:47   #773
arif göçmen
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn. ermana

İnternetteki kaynakların çoğu fidancılar tarafından hazırlanan "gaza getirici" kaynaklardır. Fidancılarla konuşmalarımı avcılarla konuşmaya benzetiyorum. (Sn. Arif Göçmen'i tenzih ederim). Epey hikaye var onlarda. Propagandalar yerine gerçek ceviz bahçelerine gitmenizi ve insanların nasıl uğraş verdiğini, ne sorunları olduğunu gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Çok bilinen yanlışları şöyle özetleyebilirim:
1. Ceviz çok bakım istemez
2. Her toprakta olur
3. Senede iki defa sula yeter.
4. Ceviz çok ilaç istemez.

Şu kadar yıl şu kadar verim tartışmalarını ise hiç söylemek istemiyorum.

Gerçek hayat YouTube'da gördüğünüzden çok farklı.

Selamlar

Ç.
Degerli dostlarım arkadaşımın dediği ğibi ceviz bahçesi bakımı en kolay degil en zor olan bahçe dir.Bizim kamanda bir yabancı iş adamı bahçe yaptı 100 dönüm fidancı öyle güzel anlatmişki 4 yaşında para kazanmıya başlıyor hiç masrafı yokmuş ilaç istemezmiş 3 yıldan sonra sulanmazmış,bu yıl 4 yaşında hiç daha meyvesi yok şimdi fidancı şunu demiş gerektiği bakımı yapmamışın meyve verirmi demiş geçen ay fidancıyı mahkemeye verdi.Mahkemedende bir sonuç çıkacagını sanmıyorum bunu çamtepe arkadaşımın soylediğine destek olarak yazdım burada bu siteden yararlanarak ceviz dikimine karar versinler 8-10 dan önce para kazanmayacagını bilerek dikime karar vermelerini ve ceviz bir gönül işi bir sevda bulaşıcı iyi bir hastalıktır.Ceviz diken 30-40 yaşında ise emekliliğe iyi olur,ceviz diken 50-60 yaşında ise çocuklarına yatırım yapmış olur ,ceviz dikenin eşi ve ailesi bahçeçiliği severse başarılı olur.ailesi ,çocukları sevmiyorsa emegi parası heç olur,daha sonra ise bahçe harap olur.Saygılarımla

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön