View Single Post
Eski 22-08-2013, 22:41   #768
44baba
Ağaçsever

44baba's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2013
arkadaşlar öyle zannediyorumki standart cevaplar bulamayışımızın nedeni ceviizin anavatanı olmamıza rağmen araştırmaların henüz yeni yeni yapılmaya başlanması şimdiye kadar ülkemizin değişik bölgelerinde örnek bahçelerin olmayışı ülkemize yeni giren çeşitlerin deneme aşamasında olmaları parmakla sayılacak kadar bilim adamlarının bu işe gönül vermeleri daha bir çok etken sorularımızı cevapsız bırakıyor.ben kendi bölgemde örnek teşkil edecek bir bahçe kurmayı 5 yıldır düşünüyordum.ama şimdiye kadar sağlıklı bilgilere ulaşamadım.şimdiye kadar üzerinde durulan çeşit chandler herkes bunu konuşuyor ama bu çeşit rakımın 1350 olması nedeniyle bana uymuyor.o zaman fernor yap diyorlar onunda şu ana kadar bu çeşitle bahçe tesis edilip randıman alındığını duymadım.yerli çeşitlerden şebini 4 yıl önce deneme maksatlı 50 adet diktim ama şu an hastalıklara dayanamadığını gördüm.
tüm bunları göz önüne alarak deneyerek bahçe kurma yoluna gittim bahçeme maraş 18 sütyemez 1 kaman 1 chandler maraş 12 altay bilecik şebin şen 1 fernor gibi çeşitlerden numune ağaçlar diktim 20 dönümlük bahçenin geri kalan kısmınada ceviz tohumu diktim.hangi çeşitten randıman alırsam ondan aşıyla çoğalmayı düşünüyorum.değişik fikri olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

44baba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön