Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
sayin ermana bahceniz nerede ,kac agaciniz var,kac agac diktiniz,turkiyede hangi bahceleri gezdiniz,avrupada hangi bahceleri gezdiniz ,gezdiginiz bahceler kac yasindaydi ve cit dikim yapan bahcelerin buyuklukleri neydi ne gibi ekipmanlar kullaniyorlardi.. bizi bilgilendirirmisiniz bizde yararlanmis oluruz...son olarak siz ceviz agaclarinizi ne kadar buyutmek istiyorsunuz ornegin 6 metre yukseklik 3 metre genislik istedigimiz bir ceviz agacina nasil bir uygulama yapmak gerekir...
|
henüz ceviz bahçem yok canlı olarak yerli çeşitlerin ekildiği bazı bahçeleri gördüm ithal çeşitlerele ekilen bahçe henüz görmedim. izlediğim videolardan resimlerden görüyoruz çit dikimin budamasını nasıl büyütülmesi gerektiğini. ben 10 dönüm yere ekicem. benim amacım kimseye bilgi vermek değil gördüklerim kadarıyla tezat fikirler oluşturarak bu işi yapan bilenler ile tartışılarak ve herkezin mantığını sorgulayarak doğru olanı bulmak. ağacı ne kadar büyütmemiz gerektiğini hangi yöntemin daha pozitif olduğunu bulmaya çalışıyoruz zaten.benim bir şey savunduğum ya da akıl vermeye çalıştığım yok, akıl üretmeye çalışıyorum.