View Single Post
Eski 21-08-2013, 09:18   #1014
zafersu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Sn.Zeytinlibahçe'ye beş tek tohum gönderelim herhalde üç yıl olmuştur. Oradaki dağıtım konusunda izin isteyerek gereken duyarlılığı göstermişti.

Ek bir bilgi olarak şunu ilave etmeliyim. Bu çeşitin baz alınan 3-5 adet ilk tohumlarının gelmesini takiben yıllarca seleksiyon ile ıslah sürecinden geçerek bugünkü durağan çeşide yönlendirilmiştir. Bu yıldan itibaren artık baz alınan çeşitten bağımsız bir durağan çeşit olduğu için tekrar isimlendirdim. Süreç ile ilgili detaylı hikayeyi buradan görebilirsiniz.

Bu çeşidin geçen sene kayıtsız olarak "ubyi cherry domates" şeklinde dağıtılmış olduğunu öğrenmiş olmaktan da emeğe saygı ve etik sebeplerden yapanlar adına üzüntü duydum.

Bu çeşidi sevdiyseniz, son iki senedir uygulanan seleksiyonlar ile en iyi özellikleri ile durağan hale gelen yeni jenerasyon tohumlarla yenilemenizi tavsiye ederim.
Sayın Meyvelitepe burada bahsettiğiniz domatesler, Sn. Taşevlibahçe'nin resimlediklerinden çok küçük gibi. (sanki farklı çeşit gibi.)
Sizden bir zahmet buraya domatesin büyüklüğünü belirtmek amacıyla; ölçek olması açısından, herkes tarafından bilinen bir değerle (madeni 1 lira, kibrit kutusu gibi) yanyana resimlemenizi isteyerek, teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön