View Single Post
Eski 21-08-2013, 02:14   #11
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Bu Mart'ta fidanların tepe vurumlarını kaçtan yaptınız ? Yeni sistem bahçelerde taçlandırmayı 1 buçuk 2 metreden yapıyorlar diye hatırlıyor gibiyim.
Sayın aviator34, bazı şeyler tam oturtamadınız galiba, konu başlığında ki ilk videoyu izlemediniz sanırım, videoyu bu konuya değinmek için çekmiştim ya da ben iyi anlatamadım.

İlk tepe vurmasının 2 metreden yapılması bence çok yanlış bir uygulama videodada bu konuya değiniyorum tepe vurulması 170 cm den yapılmış ve fidan ana yan dallarını çok yüksekte oluşturdu
Böyle yüksek taç isteyenler bu metrelerden tepe vurmasını yapabilirler, yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim birden yüksek bir taç gövdede güneş yanıklığına rüzgardan dolayı ağaçların yatmalarına sebebiyet verir, yüksek bir taç tercih edilse istense bile bunu zamana yıllara yayarak yapılmasını öneririm.

Yüksek bir taç istenmiyorsa ve yüksek bir tepe vurması yapılmışsa videoda olduğu gibi ilk ana yandallarımızı oluşturmada bir yıl geç kalırız, bunu anlatmaya çalışmıştım.

Tercih sizlerindir istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz neyi ne için yaptığınızı nasıl yaparsam ne oluru bildikten sonra sorunda kalmaz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön