View Single Post
Eski 21-08-2013, 00:27   #754
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
Alıntı:
Sayın çamtepe siz liliumun chandlerini örnek alarak bu karara vardığınızı söylüyorsunuz,liliumun chandlerleri tozlama olmadığından ağaçları verime yatıramadı verimleri çok az, bunun sonucu ağaçlar sürgüne çalıştı bunun sonucu büyük dallar oluşup araları kapattı.
Peki siz görmeden bu karara nasıl vardınız, sadece Düşünerek? İşte hatayı burada yapıyorsunuz, öyle olursa böyle olur, böyle olursa öyle olur deyip bir karar veriyorsunuz,
Büyük dallar oluştu aralar kapandı gibi ne bir sözü ne de böyle bir ifade hiç bir yerde kullanmadım, böyle bir şey olsaydı hiç çekinmeden paylaşım adına bile olsa yazardım.
Ayrıca,
Hiç verim yok demedim ki, dozlama olmadığından çok çiçek dökümü oldu, soruluyor ağaç başı kaç kilogram meyva alıyorsun. Çiçek dökümü olduğu için ölçü olarak algılanmasın diye ölçü vermiyorum. Bu gibi bahçeler ölçü alınamaz, Ama cehandlerin verimliliğini tartışmam bile verimliliğini görebiliyorum hiç dozlama olmamasına rağmen yinede yerli cinslerden fazla meyva var.

Verime yatmamış ya da az verim olması ağaç tacının büyük olacağı araların çabuk kapanacağı konusun da haklısınız fakat bu sözü benim için düşünmeniz söylemeniz talihsizlik olmuş,

Sayın çamtepe de bir şeyler söylerken sadece tek benim bahçemi görerek bir şeyler söylemiyor gezdiğimiz başka bahçelerde var genel olarak görüş ve düşüncelerini söylüyor, bunları tek tek detay detay anlatmak sayfalar alır.

Alıntı:
Kendisiyle yapmış olduğum telefon görüşmesinde tozlama yapamadığı için dökülen çiçekleri görseniz ağlarsınız demişti bana bununla ilgili bir yanlışım varsa sayın lilium düzeltsin.
Doğru,
Fakat meyva dökümünün taç yapısıyla bağlantısını benim bahçem için düşünüyorsanız bu beni üzer, benim hiçbir şeyden anlamadığımı bunun önlemini ne şekilde alacağımı bildiğimi bildiğinizi sanıyorumdum.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön