Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Soner.B
benim yukarıda danıştığım yedivereni abim çekirdekten yetiştirdi. hatırladığım kadarıyla üstünde ek herhangi birşey yapmadı (ekstradan buzdolabında bekletme veya suda bekletme vs.). Fazladan çekirdek ekmenizde hiçbir problem yok sanırsam hatta tersine çimlenme şansını artırır  bizim 6-7 tane çimlenen çekirdeğimiz oldu fakat sadece 2 tanesi hayatta kalabildi:/ sadece çimlendiği zaman biraz büyüyünce ayrı saksıya alabilirsiniz. Herhangi boş saksıya ekebildiğiniz kadar çekirdek ekin toprak yapısı farketmez çimlenme sonuçta. Fakat ayrı saksıya aldığınız zaman ne gibi bir toprak yapısı gerekir açıkcası fazla bilgim yok. onun dışında her gün çimlenene kadar toprağı ıslak tutmak maksadıyla sulamanız yeterlidir diye düşünüyorum.
|
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz. Son olarak ; saksımı toprağımı herşeyi aldım ,çekirdeklerim, suya boyup 1 gün boyunca bekleteceğim. Fakat saksıya ne kadar toprak koymam gerekir (saksı 1.7 lt kapasiteli) toprağı çok sığ bi şekilde mi yerleştirmem lazım toprağı iyice sıkıştırmalı mıyım yoksa serbest bir şekilde mi dökmeliyim ? (bu benim ilk bitkim olacağı için haliyle tecrubesizim beni mazur görün

) ve günlük sulama miktarı ne kadar olmalı ?