View Single Post
Eski 20-08-2013, 07:54   #745
ermana
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bilenler olmasak da görenler olarak farklı şey söylemiyoruz, arkadaşlar geriye dönük yazılanları okursak defalarca aralık mesafelerini konuştuk, dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, şu mesafe konusunu bir neticeye bağlayalım

Benim görüşüm aşılı yabancı çeşitler olan pedro chandler gibi cinsler

pedro en az 7x5 chandler en az 8x6 ya ekilebilir, 8x4 - 7x3.5 olarak ekmeyi düşünenlere bu mesafeleri önermiyorum, olur yaparım diyenlere de sözüm yok, yapsınlar ve görsünler, ama yapmadan karar vermeden öncede lütfen bahçeleri gezsinler, Ben sözle ikna edemediklerimi bahçeleri gösterdiğimde ikna oluyorlar.

Hatta bir kaç gün önce sayın çamtepe misafirimdi bir kaç bahçe gösterdim, bakınız mesajın da ne diyor.

Arkadaşlar bu ağaçlar 100 - 150 sene yaşayacaklar henüz 8ci yaşında 8x8 ekilmiş olan bahçe araları kapanmış durumda, budaması yapılmamıştır diye düşünmeyin her yıl düzenli ve gerekli olduğu kadar budamaları yapılmaktadır.

Daha fazla budama yaparak taç yapılarını küçük tutarım diyenler de yanılgıya düşmektedirler, bir ağaça gereğinden fazla müdehale edilemez olduğunu öğrenmeliler artık, gereğinden fazla müdehale etmek demek meyvaya değilde yeşil aksamın çalışması teşviki demektir, bu seferde meyva alamazsınız.

10 sene sonra aralarından birer tanesini çıkarırım diyenlere de maliyetini kurtarmaz derim, başkada bir şey demem.
evet bu forum da 8*4 tavsiye edilmiyor ancak izlediğim tüm söyleşi videolarında bu işin araştırmacıları 8*4 tavsiye ediyorlar. chandlerın 10 yaşına kadar budamasını ve çit sistemiyle nasıl büyütülmesi gerektiğini izledim mantıklı geldi banada. bu konu hiç kapanmaz ve kapanmaması da gerekli bence. bahçelerini ekenler ektik artık konu bizim için kapandı demesin hiç, daha çok tartışacağız ki doğru yolu bulacağız.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön