Ekmek istediğim tohumlarla ilgili bilgi istedim ama sağolsun arkadaşlardan ilgilenen olmadı, bende şurdan burdan derlediğim bilgileri derleyip kendime göre bir toprak karışımı hazırlayıp bu gece tohumlarımı toprakla buluşturdum. Gelişmeleri tabi ki paylaşacağım ama eğer tohumlarım çimlenirse açmayı düşündüğüm kaktüs ve sukkulentler sayfasında paylaşacağım.
Bu arada belki bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmak isteyen olursa diye buraya yazdım.
Toprak karışımına kendime göre ayarladığım ölçüye göre dişli kum, çakıl kırıntısı ve çiçekler için hazırlanmış toprak kullandım. Kum ve çakılı suyu berrak olana kadar sıcak suyla yıkayıp daha sonra bir kaç dakika da kaynattım. Sonra süzüp toprakla karıştırdım hazırladığım şeffaf kapaklı kaplara bastırmadan doldurup tohumlarımı tane tane ekledim daha sonra yine kaynar suyla yıkayıp 250 derece de fırınladığım ince kumu üzerlerine serpip fısfısladım kapaklarını kapatıp evin en serin ve aydınlık yerine kaldırdım.
Şimdi bekleme zamanı.
Kafamda oluşan sorular ise kapların kapaklarını gündüz açıp gece mi kapatacağım, hergün su püskürtmem gerekiyor mu.
İnşallah bu sorularımı cevaplayan olur
|