View Single Post
Eski 19-08-2013, 21:37   #3764
h_dogan
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Ablacığım sonbaharda oldukça kalınlaşan kargılar oluyor. Neredeyse kalın sopa gibi yani dediğiniz fırça sapından da kalın oluyorlar. Kargıları tazeyken kopartırsanız dayanıksız oluyorlar zaten. Bence sonbaharda gövde rengi sarı-turuncu gibi olanları kopartın, eğer varsa en kalınları kopartın kurutun bahara kadar ondan sonra kullanırsınız.
Taze olanları kopartıp kurumaya bırakırsanız çok gevrek oluyorlar.
Ben eğer fırsat bulabilirsem ekim-kasım gibi gezeceğim şöyle sağlam kargılardan toplayacağım. ^ayak yaprak her zaman daha iyi çünkü daha dayanıklı oluyorlar yük için. Ben domateslere yapmıştım bu sene bir de kargılar yeterince kalın değildi. Zayıf olanlar kırıldı çünkü gevrektiler.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön