yerli ceviz hakında
değerli arkadaşlar
yukarıdaki çekilmiş olan video ve fotoğraflar tarafımdan çekilmiş olup verimli olan amerikan cevizi ,rus cevizi derken araştırmalarım esnasında çok çok verimli olduğunu düşündüğüm tesadüfen dikilmiş bir ev bahçesinde yetişmiş olan yerli bir çeşite ait bu görüntüleri ekranlara taşıma ihtiyacını hissettim.Nedenine gelince bizim ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen çok ceviz çeşitleri var(bu arada benimde chandler ceviz bahçem var)bu çeşitleride ihmal etmeyip çalışmalarımızı yerli veya yabancı hiç ayırt etmeden hepsinin üzerine yaparak devam edersek verimliliği daha üst seviyelere taşıyacağımıza inanıyorum.Bu ceviz ortaanadoluda 1400 rakımda boş bir evde hiç bir bakım görmeden(ilaç,çapa,su,budama)yaşamını sürdürmektedir.Bilimsel anlamda bir sonuca ulaşmak için tarafımdan takip edilmektedir.Sonuç itibarıyla alınabilecek iyi bir izlenip ceviz dostlarıyla paylaşılacaktır.Bu arada kendim video ve fotoları yükleyemediğim için acemice bir arkadaş tarafından ancak bu kadar oldu.Belki 25 adet fotodan ancak bozuk bir şekilde bu kadar yükleyebildik.Saygılarımla.
|