View Single Post
Eski 18-08-2013, 16:56   #64
kamil keskin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-02-2011
Şehir: İZMİR-BALIKESİR
Mesajlar: 286
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
İyi valla herşeyi bedavaya getirmişsin ) ormandan da ince ince budama yapmışsın o da güzel )
Sevgili arkadaşım Ben sana kendi fikrimi söylemek isterim.Açıkcası ben o ot biçme makinasını hiç düşünmedim,düşünmemde çünkü ayrıkları budadıktan sonra el ile çapa yapıyorsun sanırım,o cihazı sırtında taşıdıktan sonra hala el ile çapa yapabiliyorsan ben sana süpermen derim ) Onun yerine orta halli bir çapa makinası alsan toprak tavında iken fidan çevresini çapa yapsan hem baş belası ayrık otu doğal kompost olmuş olur hem ottan kurtulursun (tekrar uzamaları ay alır) hemde çapa yaparak toprağı havalandırmış olursun ki Buda susuzluğu bir nebze kesmiş olur kısacası faydası saymakla bitmez.ben taralın 32m dizel bir makinasını aldım canavar gibi arkasından yetişemiyorum bir buçuk günde 10 dönüm yeri komple bitiriyorum(fidan çevreleri tel boyları traktörün giremediği tüm yerler tertemiz oluyor)
Birazda dediğin gibi bütçe meselesi,Ben önümüzdeki yıl traktör arkasına takılan rotovatör alacağım o hiç yormuyor.Bende senin gibi bahçeye tek başıma bakıyorum,yalnızım arada bi köye gelen yövmiyecileri tutuyorum onlarada millet yemek vermez ben onuda veriyorum 10 lira da fazla veriyorum yinede ağız yüz yapıyorlar.Gerçekten zor işmiş köy çocuğuyum diyorsun avantaj ben hayatımda tarlaya girmedim ) neyse kolay gelsin sana.
Değerli Kardeşim;
aynen bu iş yövmiyeci ile falan olacak bir iş değil. Birebir ilgilenmek , her metrekaresine alın terini akıtmak lazım. O zaman yaptığın işin büyüklüğünü ve güzelliğini daha iyi anlıyor insan.
Ot biçme makinasına gelince amacım sadece ceviz bahçesi değil, hayır için köy mezarlığında da kullanırım diye aldım. Sizin de kullandığınız çapa makinası en kesin çözüm. Bana gelince ben iki defa kazayağı ile sürüp;diplerini çapalayacağım.

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön