View Single Post
Eski 17-08-2013, 23:46   #3754
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Sevgili Adalet Hanım;
Bana göre bahçeniz bu yıl daha bir renkli. Maşallah, her santimetre karesini, en güzel biçimde değerlendirip renklendirmişsiniz.
Üstelik hiçte küçümsenmeyecek büyüklükte çim alan bırakmışsınız.
Çim bana, en az deniz kıyısı kadar huzur veriyor.

Pentasların yarı gölgeyi sevmelerine memnun oldum. Zira benim yol kenarında onlar uygun bir boşluğum var.

Malabar ıspanağını yemek veya garnitür olarak hiç düşünmedik. Mevsim yaz olduğu için, salatalık, domates, maydanoz, dereotu, roka falan bolca var. Malum ıspanak genelde kışın tüketiliyor. Adı ıspanak ya! Ondan olsa gerek.

Susuzluk gerçekten belinizi bükmüş. Allahtan epeyce bir su yedekleyebiliyorsunuz. Yoksa sonuç, çok daha üzücü olurdu. Dilerim yerel yönetim soruna bir çözüm bulur.

Gelecek yıla iri çiçekli Dahliaları çoğaltacağınızı, ama destek gerektirdiklerini belirtiyorsunuz.
Evet haklısınız. Desteksiz olmuyor. Ben çözümü, görsel olarakta bitkiyi fazla çirkinleştirmeyen, 1,5 metre uzunluğundaki badana fırçası saplarını kullanmakta buldum. Her birinin yanına bir tane çakıp, tepeye yakın noktalardan, silikonlu(esnek) fidan bağlama ipleriyle bağlıyorum. Bu ipleri Mersin-Mezitli'de fabrikası olan Plastpa adlı bir firmadan internet aracılığı ile almıştım. 5 kg lik toplar halinde satıyorlardı. 3 veya 4 mm. kalınlıkta. kg. mı 10 tl. idi. Hatta geçen yıl ekimde, Samsun Tarım Fuarı'nda stand açmışlardı. Orada aldım.
Badana fırçaları1,5-2. lira. Her nalburda var. Ben köydeki inşaat malzemeleri satan küçük bir yapı marketten alıyorum. Sizde Mersin'den ihtiyacınız kadar alıp, arabanızla getirebilirsiniz. Bir fırça sapını 2-3 yıl kullanıyorum.

Dilerim bundan böyle her şey yolunda gider de, bunca emeğinizin boşa gitmez.

Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön