Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler
Öncelikle şunu söyleyeyim tohumdan çıkan hiçbir ceviz aslının aynısını vermez. Bunu bir genetikçi olarak söylüyorum. Apomiksis denilen şey döllenme olmadan meyve tutmadır. Bunun dünyadaki örneklerine bakılırsa eğer apomiks denilen ceviz ağaçlarında dahi %17-24 arası apomiks meyve tutumu vardır. İnsanlara tohumdan çıkmış 1 yaşında ceviz çöğürünü satarak onları kazıklıyorsunuz. Malınızın ederi piyasada 1 TL iken bunu 25 TL ye satarak hem haksız kazanç elde ediyorsunuz hemde insanlara olmayacak vaatlerde bulunuyorsunuz. Bakanlıktan sertifika veremiyorsunuz sorana şebin bilecik sertifikası veriyorsunuz. Yaptığınız iş çok yanlış. çok yalan söylütorsunuz .. vay efendim kökü 30 metreye gidiyormuş da 2 yaşına geldiğinde sökemiyoruzda falan filan ... Ürününüz Özbekistan menşeyli, ağaç fotoğraflarınızı gördüm, cevizide gördüm ve ceviz kalitesi berbat. Sofralık olmayacak bıldırcın yumurtasından küçük meyvesi var. Kimseyi kandırmayın. Forum yöneticilerine de sesleniyorum, böyle yayınlara burada izin vermeyiniz. Halka kötülük edersiniz.
|
Sayın MeyveliTepe,
Benim açtığım başlığa gösterdiğiniz duyarlığı, ceviz başlığında Altay Ceviz isimli üyenin sayfasındaki isyanlarada göstermenizi beklerim.