View Single Post
Eski 17-08-2013, 16:07   #26
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hb1201 Mesajı Göster
pahalı ve etkili yöntem:
1- jel yem alıp yuvalanabileceği yakın deliklere bittikçe mercimek tanesi kadar sıkmak. ayda bir tavsiye edilir. elle temas edilmemesi gerekir zehirlidir dikkat.
ucuz ve etkili yöntem:
2- 1 adet patates haşlanır püre haline getirilir ve içine 1-2 çay kaşığı borik asit (genelde eczanelerde bulunur) konulur ve karıştırılarak böceklerin gezebilecekleri yerlere küçük parçalar halinde bırakılır. 2-3 ayda bir bu yöntem tekrarlanır. temas edilmesi zararsızdır. hatta kimi rivayetlere göre mantara iyi bile gelebilirmiş???
en ucuz ve en etkili yöntem:
3- 1 milyoncudan 1 tl.ye böcek tozu ilacı alınır. böceklerin yuvalanabileceği yerlere şırınga ile sıkılır. gezebilecekleri yerlere serpilir. nerde gezeceğini bilmiyorsanız bir gazoz kapağına bir çaykaşığı ayçiçek yağı ve bir çaykaşığı bu tozdan koyup karıştırarak karanlık yerlere bırakın ayçiçek yağı kokusu böcekleri kendine çeker ve dokundukları andan itibaren sersemletir ve felç eder. şanslı olanları yuvalarına ulaşabilip yuvasında ölürken şanslı olmayan diğerleri yuvada bu cesedi yiyip geberir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi müzü Mesajı Göster
En garantili kesin yöntem borikasit patates tozşker karışımı:1-2tane haşlanmış patates içine 50gr borikasit 1-2 yemek kaşığı tozşeker hamur yapıp dolapaltlarına kuytu yerlere parça parça atın aylarca durabilir insan sağlığına hiç zararı yoktur kalorifer böceğini ışık hızı zamanda yokeder.Asitborik solüsyonu kontak lens temizliğinde,yara temizliğinde,göz yıkamada kullanılabillen bir antiseptiktir.Böceğin ölüsünü de görmezsiniz dirisini de mümkünse tüm apartmandaki daireler birlikte yapın kökünü kurutun.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nicolas79 Mesajı Göster
Merhaba. Ben dediğiniz gibi yaptım ve köşe bucak küçük toplar halinde bıraktım. Fakat bir sorun var ki, çok kısa sürede sertleşmişler ve böcekler bu yüzden dokunmamışlar bile hala ortalıkta dolaşıyorlar. Kaskatı kesilmelerinin nedeni ne olabilir?
Ankara'da şu anda rahmetli olan Ünal amca da aynı şekilde haşlanmış patetes içerisine borik asit pudra şekeri ile hazırladığı karışımı hamam böceklerine karşı kullanıyordu. Ancak onun söylediğine göre bu karışım ortamda bulunan hamamböceklerini oradan uzaklaştırıyormuş. Sayın Nicolas79 siz muhtemelen şekeri çok fazla yaptınız. Şeker oranını düşürürseniz haşlanmış patetesi de ezerek yaparsanız çok küçük olmayan parçalar halinde dolaştıkları yerlere bırakırsanız probleminiz kalmaz sanırım.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön