View Single Post
Eski 17-08-2013, 15:25   #120
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aheste Mesajı Göster
Evet öyle olmuş malesef, sayın Malina öyle uygun gördü sanırım, hiç bahçeden bahsetmeseydim keşke . Arkadaşların o güzel, büyük, cicili bicili bahçelerin yanında benimkine bahçe denemez pek, ancak küçük bir teras kadar büyüklüğü....

Mavişlere gelince, toprağı bol gübreli,( iyice eskimiş büyük baş hayvan gübresi, morlardan birini sırf gübreye dikmiştim ) suni gübrede veriyorum ara sıra. Çok yakıcı güneşler başlayana kadar güneşli yerde duruyorlar, bol güneş alırlarsa çiçeği bol oluyor, dalları fazla uzamıyor, gölgede kalırsa, çok sarkıyor ama çiçeği az oluyor, tercih sizin
Çiçekleri açmaya başlayınca tamamen gölgeye alıyorum, benim tecrübelerim böyle, belki farklı yetiştiren arkadaşlarda vardır. Kıştan hiç korkmuyorlar, kışın çok yağmur altında kaldığında kök çürüklüğü yapıyor, saksımın birini bu yüzden kaybettim. Bir de suyu çok seviyorlar, büyüdükçe daha çok su istiyorlar, ben her gün suluyorum, kışın bile suluyorum (toprağı kurudukça) yağmur görmeyen yerde durdukları için, içerisini hiç sevmiyorlar.
Selâmlar, saygılar
Sayın aheste siz beğenmediğinizi söyleseniz de güzel. Siz de benim gibi bazı arkadaşlarımızın mükemmel bahçe ve balkonlarını görünce insan kendi yaptıklarını göremiyor. Arkadaşlarımız da gerçekten büyük emek ve çaba ile o hale gelmişler. Zaman içinde sürekli bir gelişim gösteriyoruz. Maviş ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben önce çeşitli tohumlar ile birlikte beyaz çan çiçeği tohumlarını da almıştım. Ancak nedense bir tane bile çimlendiremedim. Ararken küçük çiçeklisini buldum. Daha sonra minicik bir kök Eskişehir toplantısında arkadaşlarımız sayesinde edindim. İki yaprak olan son bir haftada üçten fazla yaprak yaparak tuttuğunu gösterdi. Seneye çiçek açar herhalde. İki tane de ithal olan büyük çiçekli alınca onları önce yaşatmaya sonra üretmeye çalışacağım. Sırada beyaz ve beyaz katmerli olanlar var. Tesadüfen burada bulduğum bir saksıdan küçük çiçek açsa da ayırarak yirmiden fazla fide haline getirdim. Büyürlerse bir kısmını arkadaşlara dağıtmayı düşünüyorum. Beyaz ve beyaz katmerli olanları tohumdan mı ürettiniz. Yoksa köklü dip sürgünlerinden mi benim yaptığım gibi üretiyorsunuz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön